•        

   

   

  Willem

  van Ravestijn

  Thrillerauteur

 • Boeken

  Deze boeken zijn nu verkrijgbaar!

  2018

  Sonderkommando K4

  Het onderwerp van dit boek is zodanig intrigerend dat je als lezer een sluipende spanning blijft vasthouden, óók na het uitlezen van het boek. Er zit vaart in het verhaal en de kracht zit in de realiteit maar daarmee óók in het evidente onderzoek dat achter het boek zit. Daarmee creëert de auteur een thriller die diepgaand, maar ook vlot te lezen is.

  2015

  Het Orwell Protocol

  Vanaf hoofdstuk één zit de lezer in spanning. Wie was de mysterieuze man die generaal Van Oudheusden een dossier gaf? Waarom werd die man vermoord? Wat is het Orwell Protocol? Met operaties van de Mossad, CIA, MI5 en de Russische FSB, biedt de auteur inkijk in de wereld van de inlichtingendiensten én waarschuwt hij ervoor dat Westerse inlichtingendiensten de grenzen van het toelaatbare regelmatig overschrijden. Een huiveringwekkende thriller!

  2013

  Het Oog Van Allah

  Een medewerker van NIS, en collega van Johan de Witt, wordt op vreselijke wijze vermoord. Een dag later ontvangt Johan een noodoproep uit China; een oude makker is in nood. Johan snelt zijn vriend te hulp, loopt in de val en wordt gegijzeld door een hoge partijbons. Deze dwingt Johan tot het uitvoeren van een klus in Wit-Rusland. Geholpen door 'het oog van Allah', komt het tot een apotheose boven de Chinese Zee en Berkel en Rodenrijs.

  2011

  De Suomenlinna Affaire

  Johan de Witt, voormalig geheim agent, wordt benaderd door generaal b.d. Van Oudheusden. Een oude vijand van Johan heeft kennelijk weer van zich laten horen. De Finse geheime dienst doet een dringend beroep op Johan. Hij komt terecht op de eilandengroep Suomenlinna, in de Finse Zee, net ten zuiden van Helsinki. Vrijwel meteen na zijn aankomst barst het geweld los. De Witt moet opnieuw vechten voor zijn leven.

  2010

  In Tenebris Lucens

  Tegen het einde van de koude oorlog loopt Gorbatsjow zich in Rusland warm om Andropow op te volgen. In Nederland is het nog: Oostblok versus NAVO. Johan de Witt zet samen met zakenman Bos een alternatieve inlichtingendienst op. De Witt zijn leven verandert daarna in een hel. Hij verliest alles wat hij liefheeft, omdat een geheim verbond hem probeert te vernietigen.

 • Nieuws

  De laatste nieuwtjes over de boeken van Willem van Ravestijn.

  December 7, 2018
  Begin 2018 publiceerde HIT Profit Magazine een interview met Willem van Ravestijn. Het interview...
  More Posts
 • In Tenebris Lucens (Licht in de duisternis

  De eerste gepubliceerde thriller is "In tenebris lucens", ofwel "Licht in de duisternis" (uitgegeven november 2010). Dit spannende debuut met als hoofdpersoon voormalig geheim agent Johan de Witt, speelt zich af aan het einde van de Koude Oorlog in de wereld van de geheime diensten. Intriges volop, met Amerikanen die niet alleen spioneren maar ook manipuleren. Voeg daar corrupte Nederlandse agenten aan toe en een premier die.... Kortom: een wereld vol geheime codes, cryptografie, trafficanalyse en verraad.

  De Suomenlinna Affaire

  De tweede thriller uit de Johan de Witt-reeks, "De Suomenlinna Affaire", is eind 2011 uitgegeven. Finland roept de hulp in van ex-geheim agent Johan de Witt. Deze komt dan terecht in Helsinki en op de Suomenlinna-eilanden en daar overkomen hem bloedstollende gebeurtenissen. Hij wordt geconfronteerd met de Wit-Russische KGB die gesponsord wordt door het regiem van Poetin én verraad van binnenuit. Zowel vanuit Finse als Nederlandse zijde. De Witt slaat zich er doorheen maar hij moet grote offers brengen voordat hij de zaak onder controle heeft.

  Het oog van Allah

  In mei 2013 verscheen "Het Oog van Allah". De Witt wordt geconfronteerd met de moord op een van zijn medewerkers én hij wordt naar Shanghai gelokt waar hij terecht komt in een 'rollercoaster' aan gebeurtenissen. Hij wordt gevangen genomen door de Chinese despoot Bo Chilai. Deze dwingt hem tot diefstal van een Japans document dat het eigendomsrecht van de Koerilen aantoont. Bo wil de Koerilen bij China inlijven omdat op deze eilandengroep, naast edelmetalen, ook het zeer belangrijke moissanite in grote hoeveelheden aanwezig is. Bo dwingt Johan het document te stelen en deze komt daardoor terecht in Wit-Rusland. De apotheose lijkt zich te voltrekken boven de Chinese Zee, maar het loopt onverwacht toch anders...

  Het Orwell Protocol

  Op 6 november 2015 werd de vierde thriller gelanceerd: "Het Orwell Protocol". Deze werd uitgegeven bij uitgeverij Boekscout. Johan de Witt moet de strijd aanbinden met de NSA, Mossad, MI5 en MI6. Deze geheime diensten hebben geen respect voor de privacy van de Europese burgers. Op verzoek van zijn opdrachtgever, generaal Van Oudheusden, gaat De Witt het gevecht met deze diensten aan. Al gauw zit hij midden in een case die "Het Orwell Protocol" heet. Kort daarop gebeurt er iets vreselijks met Van Oudheusden en is het gevaar voor De Witt voortdurend aanwezig. Zinderend spannrnd.

  Sonderkommando K4 (subtitel: De Nazi's zijn nog steeds onder ons...)

  Op 9 februari 2018 verscheen “Sonderkommando K4, de nazi’s zijn nog steeds onder ons…” bij uitgeverij “Boekscout”. De minister van BiZa krijgt informatie van de Duitse Bondskanselier dat er in Duitsland ondergrondse groeperingen actief zijn, die worden aangestuurd door een Nederlander. Zij waarschuwt tevens dat Nederlandse inlichtingendiensten geïnfiltreerd zijn. BiZa neemt geen risico en verzoekt de Nederlandse particuliere inlichtingendienst NIS om een en ander te onderzoeken. NIS neemt de opdracht in ontvangst, de andere dag wordt de directeur ontvoerd…

  Blijf op de hoogte!

  Nieuwsgierig naar boeken van Willem van Ravestijn? Klik links in het menu op "boeken" en houd deze website in de gaten voor meer informatie. Want dat er meer boeken van Willem uitgegeven gaan worden staat, menselijkerwijs gesproken, vast.

 • Contact

  Voor meer informatie omtrent boeken en uitgaves kunt u contact opnemen met Uitgever Boekscout te Soest. U kunt ook een bericht sturen via onderstaand contactformulier. Wij proberen al uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden!

 • Social Media

  Blijf op de hoogte!

  Facebook

  Twitter

  LinkedIn

 • Video's

  Interessante video's en interviews.

  Lokale Omroep Nuenen

  Schrijversmarkt Nuenen

  Lokale Omroep Nuenen

  Willem van Ravestijn maakt vierde thriller over geheime diensten.

  Lokale Omroep Nuenen

  Interview met Willem van Ravestijn.

  All Posts
  ×